Хора на Тръмп се срещнаха с Нетаняху в Израел

Трима бивши служители в администрацията на Доналд Тръмп в областта на външната политика се срещнаха с премиера Бенямин Нетаняху и други обществени фигури в Израел, съобщава "The jerusalem post".

Делегацията се състояла от Робърт О'Брайън, който беше четвъртият и последен съветник по националната сигурност на Тръмп, както и бившия посланик в Обединените арабски емирства Джон Раколта и бившия посланик в Швейцария Ед Макмълън.

Освен с Нетаняху, делегацията се срещна с израелския опозиционен лидер Яир Лапид и няколко други израелски официални лица, каза лицето.

Сред основните цели на визитата е било да се разбере по-добре сложната вътрешнополитическа ситуация в Израел, каза запознат с посещението. Коалицията на Нетаняху е обсебена от вътрешни разногласия, като много израелци обвиняват правителството му, че не е успяло да предотврати клането от 7 октомври.

Това беше рядък случай близки до Тръмп да пътуват в чужбина като част от организирана делегация за среща с представители на чужда държава. Това се случи на фона на напрежението между Израел и администрацията на Байдън заради войната в Газа .

Не е ясно какво е обсъдила делегацията от съюзници на Тръмп с израелците. Всички те служат като неофициални съветници на Тръмп и бившият президент вероятно ще получи информация за срещите, добави лицето.

Тръмп от време на време критикува Израел за операцията му в Газа и той обвини Нетаняху, че не успя да предотврати клането от 7 октомври. Но републиканският кандидат за президент постоянно се представя като по-надежден съюзник на Израел от президента демократ Джо Байдън, посочва изданието.

Белият дом отказа коментар, когато беше попитан за срещата. Кабинетът на израелския премиер не отговори веднага на искане за коментар.

Следете Trud News вече и в Telegram

Коментари

Регистрирай се, за да коментираш

Още от Америка